PeterPanBike | Seikkailuja Moottoripyörällä

View Original

Päivät 35-37 | Vladivostok - Helsinki

Ensimmäinen päivä Vladivostokkiin saapumisemme jälkeen meni puoliksi pyörien rahtaamisessa. Kävimme aamiassella ja kymmeneltä lähdimme ajelemaan kohti paikka, jossa laivakonttimme sijaitsee. Vaikka matka oli lyhyt, niin se kesti lähes tunnin, koska tie oli poikki ylittävän junan takia. Pyöristä piti irroittaa akun kaapeli ja siirsimme ne lastaajan avuksi konttiin. Sen jälkeen kävelimme takaisin keskustaan lounaalle, josta huolitsijat hakivat meidän vielä käymään tullissa näyttämässä passit jotta saadaan lähtöleimat tullauspapereihin. Hetkeksi hotellille ja reissun viralliselle päättäjäisillalliselle. Vladivostokin ravintolatarjonta on aivan huippuluokkka. Ravintoloiden sisustuksiin on satsattu isolla rahalla ja ruoka on todella hyvää.

Seuraavana päivän vietimme vapaata aikaa kävellen kaupungilla yhdessä ja yksin. Sää Vladivostokissa oli aurinkoinen ja vuodenaikaan nähden myös melko lämmin lähellä +20 astetta, joten mukava oli kuljeskella ympäri kaupunkia joka oli erittäin positiivinen kokemus. Siisti paikka ja paljon on laitettu ja laitetaan rakennuksia kuntoon. Kaupunki on suosittu turistikohde ja erityisesti kiinalaisia turisteja oli paljon.

Tänään sitten aamukahville ja kello 9 meitä oli minibussi hakemassa kentällle, jonne matka kesti lähes tunnin. Yhdeksän tunnin lennon jälkeen saavuimme Moskovaan, jossa neljä tuntia ja siitä vielä lento takaisin kotimaahan. Viiden viikon reissu kauas Tyynenmeren rannalle on nyt takanapäin ja fiilis on hyvä, Kilometrejä tuli reilu 13 700 joten ajamista riitti. Kaikki ollaan kuitenkin terveinä ja pyörät kaikki tulivat hienosti maaliin melko vähäisillä huoltotoimenpitellä joten hyvä suoritus sekin. Suuria maita olivat kaikki matkan kolme maata. Kazakstanilaiset olivat tosi ystävällisiä, Mongolia on kaunis ja Venäjä valtavan suuri jos kutakin maata pitäisi nyt äkkiä kuvailla yhdellä lauseella. Kiitos kaikille matkakumppaneille hienosta reissusta. Yhdessä mentiin ja kaveria jeesattiin. Henki oli koko reissun hyvä ja hyvillä mielin palataan takasin kotiin.