0 päivä | Matkainfo verkossa Zoom yhteyttä käyttäen | 1,5 h |

Matkaan ja matkalaisten tutustuminen alkoi nykypäivän tyyliin yhteisellä verkkotapaamisella, eli vanhan koulukunnan sanoin matkainfolla. Verkkotapaaminen on helppoa, se on halpaa, ei saastuta, eikä tule turhaa ajoa, mutta…?

Mutta mitä ihmettä sillä on tekemistä moottoripyöräilyn liittyvän hauskanpidon kanssa, tuoksujen tai p…kan hajun, sateen tai päivänpaisteen kanssa? Eipä paljoakaan, mutta jos nimet ja kasvot tulivat tutuiksi, niin hyvä niin. Ei kuitenkaan tullut “turhaa ajoa”, jos yhtään moottoripyörällä ajettua kilometriä voi edes sanoa turhaksi ajoksi, sillä jokainen kilometri ajataan tarpeeseen ja hyvällä mielellä.

Itse koin matka-infon vetäjänä pientä teknistä epävarmuutta siitä, että tulikohan esityksen kuvat oikeana aikana näkyviin, kuuluiko kaikkien äänet; minun ja matkalaisten niin, että saatiinko aito vuorovaikutustilanne aikaiseksi?

Näitä ajatuksia miettiessä voidaan todeta, että ollaan pidetty tiiviisti yhteyttä jo jonkin aikaa matkaan liittyvistä kysymyksistä whats apin välityksellä. On varmisteltu onko KV ajokortit varmasti hankittu, onko NZ-Visat haettu jne. Viimeisimpänä action pointtina on ehkä Kaitaian ravintolan illallistilausten pyytäminen noin viikkoa ennen illallista. Sunnuntaisin Kaitaiassa on tapana pitää ravintolat suljettuna. Ovet kuitenkin aukenevat meille ennakkotilauksen vahvistamana sekä paikallisten uusi seelantilaisten ystävien, Anitan ja Miken avustuksella.

Tätä blogia kirjoittaessa lauantaina, viikkoa ennen matkan alkua, Saija ja Timo ovat jo saapuneet Uuteen Seelantiin tapaamaan tyttären perhettä, Eskosta on kuultu ja nähty kuvia viimeksi Bangkokissa. Eskon matka jatkuu edelleen Tasmaniaan ennen Aucklandiin saapumista. Suurin osa matkalaisista saapuu kuitenkin Aucklandiin perjantaina, eli vuorokautta ennen matkan alkua Matka-Miettisen järjestämällä yhteisellä lentopaketilla.

Matkanjohtajat Jyrki ja Jaana starttaavat ylihuomenna maanantaina matkaan ollakseen perillä Aucklandissa lauantaina hotellilla ja matkan aloitus-illallisella klo 18.00 mennessä.

Käytännössä ja vaikkapa mielikuvituksissakin Uusi Seelanti sijaitsee täsmälleen maapallon vastakkaisella puolella, noin 13.000 km ja 36 tunnin lentojen takana. Jos matkalta ei ole kiire kotiin, voi harkita maa-shoppailua paluumatkalla hyppäämällä koneesta pois vaikkapa Singaporessa ja ottaa väliin pari jalottelupäivää sen sijaan, että istuisi koko matkan yhtä soittoa lentokoneessa.

Kaikki käy ja etenkin se, että tavataan koko porukka livenä Aucklandissa ensi lauantai-iltapäivänä valmiina viettämään motoristielämää yhteisessä, liikkuvassa BB talossa seuraavan kahden viikon ajan Uuden Seelannin Pohjois- ja Etelä-Saarta kiertämässä.

Jyrki LehtinenKommentoi